Táplálék allergia/táplálék intolerancia szűrés

Legyen szó immunrendszerünk kóros reakciójáról (allergia) vagy az immunológiai eltérés nélkül fellépő emésztőrendszeri működéshez kötött zavarokról (intoleranciák): életminőségünk és biztonságunk megőrzése kiemelt fontosságú egész életünkön keresztül. Erre vonatkozó szűrésünkben a leggyakrabban előforduló táplálék allergiákat (nutritív 20 allergia panel), a gluténérzékenységet (cöliakia teszt), valamint a laktóz genetikai intoleranciáját vizsgáljuk. Amennyiben panaszai (puffadás, hasmenés) hátterében sejteni véli, hogy valamilyen táplálék fogyasztásával függ össze, a szűrésben résztvevő belgyógyász szakorvosaink táplálkozási javaslatokkal, és további vizsgálatok ajánlásával is segítséget nyújtanak.  
 

A szűrővizsgálat tartalma:

  • Belgyógyászati szakvizsgálat
  • Labor vizsgálatok (nutritív 20-as panel, laktóz genetikai teszt, gluténérzékenység teszt -cöliakia teszt)

Online bejelentkezés a szűrésre

Belgyógyászat

Belgyógyászat

A belgyógyászat az orvostudomány egyik legszerteágazóbb területe, hiszen a hasüregben valamint a mellkasban elhelyezkedő belső szervek kóros elváltozásaival és azok gyógyításával foglalkozik.

tovább
Dietetika

Dietetika

A dietetikus szakember egészséges és beteg embereknek nyújt segítséget a megfelelő táplálkozás kiválasztásában. Fontos megértenünk, hogy az elhízás önmagában még nem betegség, csak egy állapot, mely lehet a helytelen étrend egyik következménye, de valamilyen kór kísérő tünete is.

tovább
Gasztroenterológia

Gasztroenterológia

A gasztroenterológia az emésztőrendszer betegségeivel foglalkozó orvosi szakterület, mely a nyelőcső, gyomor, belek máj, hasnyálmirigy, epehólyag kóros elváltozásaival és működési zavaraival foglalkozik.

tovább
Labor

Labor

Egy labor vizsgálat segíthet a Páciens panaszai és tünetei hátterében álló betegségek feltárásában, adott esetben ezek kizárásában. Segítséget ad már a betegségek korai szakaszában, a mielőbbi felismerésünkben, a betegségek rizikó tényezőinek kiderítésében illetve a terápiák hatékonyságának megítélésében is.

tovább