Obesitas testsúlycsökkentő program

Az elhízás világszerte – így Magyarországon is – népbetegségnek számít.  Számos kóros állapot, betegség kialakulásához vezethet, amelyek további károsodásokat, ezzel életminőség-csökkenést okozhatnak. Így például cukorbetegség, magasvérnyomás, koleszterinemelkedés, májzsírosodás, a boka, a térd, a csípő kopása, deformálódása. A felsorolt betegségek megléte az esetek többségében tovább gyűrűzik és másodlagos kóros állapotokhoz vezethetnek: stroke, szívinfarktus, veseelégtelenség, vakság, szívelégtelenség.
Mi azokat a pácienseket várjuk, akikben megszületett az elhatározás, hogy hátra hagyják eddigi
életmódjukat és változtatni szeretnének. Segítünk a kivitelezésben!
Orvosainkkal az ésszerű kontrollát és hosszantartó eredményes munkába hiszünk, amelyben a pácienseinknek nyújtunk szakértő segítséget. Az általunk kínált program részletes és széleskörű kivizsgálással indul, aminek során a lehetséges okokat próbáljuk meg feltárni. Ezek ismeretében tudunk biztonságos és eredményes programot összeállítani. Amennyiben olyan elváltozást találunk, mely gyógyszeres kezelést igényel, akkor ezt szakembereink természetesen megfelelő módon személyre szabottan menedzselik.
Az alapkivizsgálás része egy orvosi testösszetételmérés, amit rendszeres időközönként szükséges kontrollálunk. Ez lesz a kiinduló pont, amely megmutatja, hogy a páciens teljes testsúlya milyen arányban áll izomból, zsírból és vízből, ez alapján követhető a testsúlycsökkenés. A kontroll vizsgálatok valós képet adnak a testsúlycsökkenés milyenségéről. A cél, hogy a zsír százalékos aránya váljon kisebbé. Sajnos vagy szerencsére az esetek többségében nem betegség okozza az elhízást, hanem életmódi tényezők, az ilyen esetekre is fel vannak készülve orvosaink és ezekben az esetekben is létezik gyógyszeres kezelés is, mely elősegíti a testsúly csökkentését. Ez is része programunknak.
Fontos megjegyeznünk, hogy a gyógyszer önmagában nem elég, nem is ez a cél orvosaink számára, a tartós eredményhez az életmód megváltoztatása is elengedhetetlen, ezt több ponton támogatja a programunk.
Minden lehetőséget megadunk, hogy kontrollált körülmények mellett látható eredmények legyenek. Gyógytornászunk segít egyéni mozgásprogram összeállításában, dietetikusunk pedig a helyes étkezés kialakításában. A Premium Diet termékek használata nagyban megkönnyíti a megfelelő összetételű és kalóriatartalmú étrend kialakítását és
betartását. Ezen folyamat kivitelezése, illetve a kezdeti megszorítások betartása lelkileg rendkívül megterhelő feladat, valamint magának a túlsúlynak a kialakulása mögött is sokszor pszichés okok húzódnak meg, ezért programunknak része a pszichológiai tanácsadás, szükséges esetben a pszichoterápia.
Az alap vizsgálati csomag tartalmazza:
– rutin nagy labor
– teljes vizelet és üledék vizsgálat
– terheléses vércukor (3 pontos- 0-60-120 perc) vizsgálat
– terheléses inzulin szint mérés ( 3 pontos, 0-60-120 perc)
– pajzsmirigy funkciós labor paraméterek
– értékelő szakvizsgálat (Dr. Németh Emese)

Online bejelentkezés a szűrésre

Érsebészet – Angiológia

Érsebészet – Angiológia

Az angiologia és az érsebészet az erek betegségeivel foglalkozik. Az emberi szervezetet artériák (verőerek) és vénák (visszerek) hálózzák be, táplálják a szöveteket és szállítják el az elhasznált anyagokat.

tovább
Labor

Labor

Egy labor vizsgálat segíthet a Páciens panaszai és tünetei hátterében álló betegségek feltárásában, adott esetben ezek kizárásában. Segítséget ad már a betegségek korai szakaszában, a mielőbbi felismerésünkben, a betegségek rizikó tényezőinek kiderítésében illetve a terápiák hatékonyságának megítélésében is.

tovább
Dr. Mogán István

Dr. Mogán István

Érsebészet – Angiológia

Rendelési idő:
Kéthetente csütörtök: 15:00-18:00
Kéthetente péntek: 09:00-12:00

tovább