Magasvérnyomás gondozási csomag

A magas vérnyomás-betegség Magyarországon a felnőtt lakosság közel 40 százalékát érinti, idősebb korunkra – 60 év felett akár 60 százalékig nőhet ez az arány.

Az optimális vérnyomás 120/80 Hgmm vagy alacsonyabb érték. Ha az otthoni vérnyomásmérővel mért vérnyomás érték rendszeresen 135/85 Hgmm vagy a fölötti, mindenképpen szakorvosi vizsgálat szükséges, hiszen az otthoni vérnyomásmérők sokkal pontatlanabbak lehetnek, mint az orvosi vérnyomásmérők. Fontos tudni, hogy a vérnyomásértékek emelkedésével arányosan nőnek a kardiológiai megbetegedések kockázatai is, mint a stroke, szívinfarktus, alvási apnoe stb.

Magasvérnyomás gondozás csomagunkat ajánljuk mindazoknak, akiknél már diagnosztizálták a megbetegedést, illetve azoknak is, akik otthoni körülmények között kiugró értékeket mérnek.

Szűrővizsgálat tartalma:

  • Kardiológiai szakvizsgálat
  • 12 elvezetéses nyugalmi EKG
  • Szív ultrahang
  • Komplex szemészeti vizsgálat szemfenék vizsgálattal
  • Hasi- és kismedencei ultrahang
  • Nyaki nagyerek ultrahang vizsgálata (carotis ultrahang)
  • ABPM – 24 órás vérnyomás monitorozás

Célzott labor vizsgálat (teljes vérkép, teljes vizelet+ üledék, vércukor, karbamid, kreatinin, totál bilirubin, direkt bilirubin, koleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, triglicerid, húgysav, nátrium, kálium, GOT, GPT, GGT, ALP, CRP, kalcium, magnézium, HbA1C, TSH

 

Online bejelentkezés a szűrésre

Érsebészet – Angiológia

Érsebészet – Angiológia

Az angiologia és az érsebészet az erek betegségeivel foglalkozik. Az emberi szervezetet artériák (verőerek) és vénák (visszerek) hálózzák be, táplálják a szöveteket és szállítják el az elhasznált anyagokat.

tovább
Labor

Labor

Egy labor vizsgálat segíthet a Páciens panaszai és tünetei hátterében álló betegségek feltárásában, adott esetben ezek kizárásában. Segítséget ad már a betegségek korai szakaszában, a mielőbbi felismerésünkben, a betegségek rizikó tényezőinek kiderítésében illetve a terápiák hatékonyságának megítélésében is.

tovább
Dr. Mogán István

Dr. Mogán István

Érsebészet – Angiológia

Rendelési idő:
Kéthetente csütörtök: 15:00-18:00
Kéthetente péntek: 09:00-12:00

tovább