Cukorbeteg gondozási csomag

Ha valakinél diagnosztizálják a cukorbetegséget, akár 1-es típusú, akár 2-es típusú a cukorbetegség, akkor az alkalmazott terápia mellett a betegnek fontos a folyamatos gondozás. A diabetes még nem gyógyítható betegség, azonban megfelelő diétával, fizikai aktivitással, megfelelő, személyre szabott gyógyszeres kezeléssel kordában tartható. Az orvosi útmutatás be nem tartása, helytelen életmód követése esetén azonban sajnos számolni kell a cukorbetegség rendkívül sokféle szövődményének megjelenésével. A cukorbetegség, kisereket érintő szövődményei a szemészeti, a vese- és az idegrendszeri elváltozások. Ilyen lehet a folyamatos látásromlás, az idegi fájdalmak, a zsibbadások, és az olyan veseműködési zavar, mint a vizelettel való fehérjeürítés.

Gondozási csomagunkat minden diabétesszel diagnosztizált Páciensünknek javasoljuk, a súlyos szövődmények kialakulásának megelőzése céljából.

Szűrővizsgálat tartalma:

  • Diabetológiai szakvizsgálat és konzultáció
  • 12 elvezetéses nyugalmi EKG
  • Komplex szemészeti vizsgálat szemfenék vizsgálattal
  • Hasi- és kismedencei ultrahang
  • Nyaki nagyerek ultrahang vizsgálata (carotis ultrahang)
  • Célzott labor vizsgálat (teljes vérkép, teljes vizelet+ üledék, vércukor, karbamid, kreatinin, totál bilirubin, direkt bilirubin, koleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, triglicerid, húgysav, nátrium, kálium, GOT, GPT, GGT, ALP, CRP, kalcium, magnézium, HbA1C, TSH, 24 órás gyűjtött vizeletből mikroalbumin és cukor meghatározás)

Online bejelentkezés a szűrésre

Érsebészet – Angiológia

Érsebészet – Angiológia

Az angiologia és az érsebészet az erek betegségeivel foglalkozik. Az emberi szervezetet artériák (verőerek) és vénák (visszerek) hálózzák be, táplálják a szöveteket és szállítják el az elhasznált anyagokat.

tovább
Labor

Labor

Egy labor vizsgálat segíthet a Páciens panaszai és tünetei hátterében álló betegségek feltárásában, adott esetben ezek kizárásában. Segítséget ad már a betegségek korai szakaszában, a mielőbbi felismerésünkben, a betegségek rizikó tényezőinek kiderítésében illetve a terápiák hatékonyságának megítélésében is.

tovább
Dr. Mogán István

Dr. Mogán István

Érsebészet – Angiológia

Rendelési idő:
Kéthetente csütörtök: 15:00-18:00
Kéthetente péntek: 09:00-12:00

tovább