Nemzetközi oltási ambulancia

Számos baktérium és vírus által okozott betegség megelőzhető védőoltásokkal. Ismereteink folyamatosan bővülnek, egyre korszerűbb oltóanyagok jelennek meg. Ezek részben teljesen új oltóanyagok (pl. méhnyakrák elleni oltás) vagy egy korábbi oltóanyag tökéletesebb változatai (pl. konjugált agyhártyagyulladás elleni oltóanyag). Amennyiben szívesen töltjük szabadidőnket az erdőben, fontos, hogy a kullancsok által terjesztett agyhártyagyulladással szembeni védelmünk folyamatos legyen. Amennyiben szexuálisan aktívak vagyunk érdemes gondolni a méhnyakrák megelőzésére. Férfiak esetében is javasolt lehet a HPV vírussal szembeni védelem kialakítása. Ötven év körül az immunrendszer fiziológiás öregedése indokolttá teszi a pneumococcus elleni védőoltás beadását is, hiszen egy ilyenkor kapott oltás, később akár az életünket is megmentheti.

Oltási ambulanciánkat célszerű felkeresni bármilyen külföldre történő kisebb-nagyobb utazást megelőzően, akár tanácsadás, ismeretszerzés, akár védőoltások igénylése céljából is. A szükséges védőoltásokat a célországban jelentkező veszélyek határozzák meg. A javasolt oltások köre függ még az általános egészségi állapottól, az életkortól, a külföldön való tartózkodás hosszától, a korábban kapott oltásoktól. Bizonyos állapotok szükségessé tehetik a fokozott éberséget egyes betegségekkel szemben. (terhesség, diabetes stb.)

A DIMENZIÓ-MED Egészségközpont megelőző tevékenységének szerves része a Nemzetközi Oltási Ambulancia, hiszen a betegségeket sokkal egyszerűbb megelőzni, mint később gyógyítani.

Az oltóanyag áráról kérjük érdeklődjön elérhetőségeink valamelyikén.

Infektológia

Infektológia

Az infektológia a fertőző betegségek ismeretével, kialakulásának megelőzésével valamint azok ellátásával foglalkozó szakterület, mely a belgyógyászaton belül önálló szakiránnyá nőtte ki magát. Mivel a fertőző betegségek az egész szervezetet érinthetik, az infektológus számos egyéb orvosi szakterület orvosaival dolgozik együtt.

tovább