Egy labor vizsgálat segíthet a Páciens panaszai és tünetei hátterében álló betegségek feltárásában, adott esetben ezek kizárásában. Segítséget ad már a betegségek korai szakaszában, a mielőbbi felismerésünkben, a betegségek rizikó tényezőinek kiderítésében illetve a terápiák hatékonyságának megítélésében is.

Fontos azonban kiemelnünk, hogy a laboratóriumi vizsgálat eredménye önmagában nem diagnózis, a mért eredményeket tartalmazza a lelet, melyre a vizsgálatot elrendelő szakorvos ad diagnózist és kezelési javaslatot.

Kedves Pácienseink számára  több százféle laborvizsgálat, különféle laboratóriumi vizsgálati csomagok állnak rendelkezésére, a laboratóriumi diagnosztika szinte összes ágából.

Hogyan készüljön a labor vizsgálatra?

A labor többségéhez (vércukor, vérzsírok, vesefunkció, májfunkció, ionok, vas) éhgyomor szükséges, a mintavételt megelőzően legalább 6 órás koplalással, ezért a vérvételt a reggeli órákban javasoljuk. A vérvételt megelőzően vizet lehet és ajánlott is fogyasztani, alkoholt, üdítőt és kávét azonban nem. Az állandó, beálított gyógyszereket be lehet venni.

Hormon és vizeletvizsgálatok esetén nem szükséges éhgyomri mintavétel.

Fontos tudnivalók vérvétel előtt:

  • a mintavételt megelőzően is fontos a folyadékbevitel, azonban nem mindegy, hogy milyen formában történik. A mintavétel napján, a mintavételt megelőzően csak vizet fogyasszon,
  • előző este kerülje a zsíros, szénhidrát- illetve fehérje dús ételek fogyasztását
  • a mintavételt megelőző napokban történt alkoholfogyasztás szintén befolyásol egyes paramétereket
  • előző nap kerülje a szélsőséges fizikai megterhelést
  • a dohányzás is befolyással van bizonyos értékek alakulásár

A vizeletminták esetében a középsugaras, steril pohárban leadott minta számít értékelhetőnek. Mintaadás tisztálkodás után ajánlott, hogy kórokozók ne kerülhessenek a mintába. A vizsgálatokhoz kb. 1 dl vizelet szükséges.

Hogyan történik a vérvétel?

A vérvétel általában valamelyik karon, a könyökhajlatban található vénából történik. Asszisztensünk vénás érelszorítót helyez a végtagra, hogy az erek kitáguljanak, és jobban láthatóvá váljanak. Ezután a kart lefelé irányuló helyzetbe helyezi, szükség esetén megkéri Önt, hogy szorítsa kezét ökölbe, majd kitapintja a véna helyét.

Ezután fertőtleníti a mintavétel helyét, majd steril tűvel apró szúrást ejt. A tű végére kis csövet helyez, melybe a minta kerül. A mintavétel befejeztével óvatosan eltávolítja a tűt és steril gézt szorít a szúrás helyére. Ezt a gézt tartsa leszorítva nyújtott karján még 3-5 percen keresztül, hogy a vérzés csillapodjon, és ne keletkezzen véraláfutás a szúrás környékén.

Asszisztenseink nagy figyelmet szentelnek annak, hogy a vérvétel kíméletesen, az Ön számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon.

A labor leletet a Páciens kérésének megfelelően e-mailen (titkosított fájlt), postán vagy személyesen kaphatja meg. Felhívjuk figyelmét, hogy a lenti árakakon felül vérvételi díjat (650 Ft) számolunk fel!

 


Az alábbi kategóriákra kattintva tudja megnézni az egyes vizsgálatok árait!
Az egyes vizsgálatok neveire kattintva összeadhatóak az árak!
Jobb alsó sárga dobozban látható!

+ Hormon vizsgálatok

Ár-20% -10%
00 0

+ Véralvadás vizsgálatok

Ár-20% -10%
00 0

+ Fehérje vizsgálat

Ár-20% -10%
00 0

+ Enzim vizsgálat

Ár-20% -10%
00 0

+ Allergia vizsgálat

Ár-20% -10%
00 0

+ Gyógyszerszint meghatározás

Ár-20% -10%
00 0

+ Ionok

Ár-20% -10%
00 0

+ Immunológiai vizsgálatok

Ár-20% -10%
00 0

+ Pajzsmirigy vizsgálatok

Ár-20% -10%
00 0

+ Májfunkció

Ár-20% -10%
00 0

+ Szerológia

Ár-20% -10%
00 0

+ Tumormarkerek

Ár-20% -10%
00 0

+ Székletvizsgálat

Ár-20% -10%
00 0

+ Csontmarkerek

Ár-20% -10%
00 0

+ Vaspanel

Ár-20% -10%
00 0

+ Vércukor vizsgálatok

Ár-20% -10%
00 0

+ Koleszterin panel

Ár-20% -10%
00 0

+ Vesefunkciós vizsgálatok

Ár-20% -10%
00 0

+ Tenyésztéses vizsgálat

Ár-20% -10%
00 0

+ Hematológiai vizsgálatok

Ár-20% -10%
00 0

+ Vizelet vizsgálatok

Ár-20% -10%
00 0

+ Vércsoport meghatározás

Ár-20% -10%
00 0