Mielőtt elkezdené a változásokat:
  • fogalmazza meg legalább 3 pontban, milyen közvetlen és közvetett haszna lesz annak saját maga számára annak, hogy megváltoztatja az életmódját!
    Például: Jobb lesz a fizikai állapotom, fel tudok menni gyalog az emeletre, vonzóbb leszek, szívesen nézek tükörbe, magabiztos és tájékozottabbá válok az egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésekben, kézben tudom tartani azokat a helyzeteket, melyekkel most nem tudok megküzdeni, kommunikációs és konfliktusmegoldó képességeim javulnak stb.
  • további 3 pontban, milyen közvetlen és közvetett haszna lesz annak szerettei számára annak, hogy megváltoztatja az életmódját!
    Például: Egészségesebben étkezik a család, tudatosabban választom ki ételeinket, a gyerekeim egészségesebben élnek majd az én segítségemmel, pozitív példát mutatok a családomnak és környezetemnek, javul a családi kommunikáció stb.
  • Mielőtt belekezdene, gondolja végig, ki lehetne az a személy (vagy személyek) a környezetéből, aki a szövetségese lehet, vagyis aki segíthet Önnek a tervezett életmód-változtatás megvalósításában. Ne feledje: másokkal együtt sokkal könnyebb!
  • Mindig kicsi lépésekben haladjon, egyszerű, de könnyen megvalósítható heti terveket készítsen (pl. az első héten heti 2 nap kísérletezem egészséges ételekkel, a következő héten 3 napon, és így tovább. Ha túl sokat „vállal be” egyszerre, nagyobb az esélye annak, hogy nem sikerül.
  • Ha valamelyik célját elérte, ünnepelje meg és ajándékozza meg magát!
  • Mindig (akkor is, ha elégedett, akkor is ha elégedetlen) arra gondoljon mit valósított már meg, és ne arra, hogy mennyi minden van még hátra!