2022. 11. 21-től AJÁNDÉK SZÉKLETVÉR vizsgálatra adunk lehetőséget minden Páciensünknek, akik igénybe veszi a Dimenzió-MED Egészségközpont valamely szolgáltatását. (szűrések, szakvizsgálat, labor vizsgálat)

A székletvér vizsgálat elsődleges célja, hogy segítse a vastagbélrák korai stádiumának kimutatását. Minél előbb kerül diagnosztizálásra ugyanis a vastagbélrák jelenléte (még mielőtt az áttétet képezne más szervekre), annál nagyobb a gyógyulási esély. A székletvér vizsgálat vastagbélrák szűrésére legelőször és legtöbbet alkalmazott vizsgálat. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy vér nem csak kizárólag vastagbélrák következtében fordulhat elő a székletben, hanem utalhat egyéb emésztőszervi betegségek jelenlétére is. A vastagbélrák diagnosztizálásához több vizsgálat együttes eredménye szükséges.

A székletvér vizsgálathoz szükséges tartályokat Pácienseink Egészségközpontunkban kaphatják meg. 3 db tartályt adunk, ami azt jelenti, hogy 3 egymást követő nap kell mintát venni. Ha kész vannak a minták, vissza kell juttatni hozzánk, mely történhet személyes leadással, de postán is fel tudják adni.

A széklettartályokért minden esetben 1000 Ft letéti díjat fizet a Páciens. Ha a visszaérkezik Egészségközpontunkba mindhárom minta, a letéti díjat visszaadjuk.

Az értékelést követően a Páciens a leletet e-mail formátumban kapja meg.