Az angiologia és az érsebészet az erek betegségeivel foglalkozik. Az emberi szervezetet artériák (verőerek) és vénák (visszerek) hálózzák be, táplálják a szöveteket és szállítják el az elhasznált anyagokat.

Az artériás megbetegedések elsősorban az érelmeszesedés következményei és leggyakrabban az alsó végtagok verőereiben fordulnak elő, és okoznak panaszokat ( járás közben fellépő fájdalom, zsibbadás, súlyos esetben az ujjakon kialakuló sebesedés, stb.), valamint az agyhoz futó erekben, ahol a következményként kialakuló ún. stroke maradandó bénulást, legsúlyosabb esetben halált okozhat. Az értágulat vagy aneurizma gyakori előfordulási helye a hasi főütőér, a tágulat növekedése repedéshez és súlyos, gyakran halálos vérzéshez vezethet.

A vénás rendszer betegségei szintén az alsó végtag ereit érintik túlnyomó többségben, és kialakulásukban szerepet játszik az öröklődés, elhízás, tartós álló és ülő munkavégzés. Lényeges, hogy a páciens már a visszértágulatok kialakulásának kezdeti szakaszában szakorvoshoz forduljon, ahol a különböző kezelési lehetőségekről tájékoztatást kap.
 
A Dimenzió Egészségközpont érsebészeti – angiologiai szakrendelésén a beteg alapos vizsgálata és a kórelőzmény áttekintése után részletes terápiás tervet állítunk fel. A páciens kivizsgálása, beleértve a képalkotó vizsgálatokat is, társintézeteinkkel együttműködve néhány nap alatt megtörténik.
Több évtizedes érsebészeti gyakorlat ( hazai és nemzetközi ),több ezer elvégzett érműtét tapasztalata alapján, a beteg részletes ismertetést kap a lehetséges műtéti beavatkozásokról, azok típusairól, kockázatukról, a hosszú távú eredményekről, az ún. kombinált műtéti lehetőségekről ( katéteres értágítás és érműtét egyszerre), továbbá az ultrahangos kivizsgálás alapján javasolt egynapos sebészeti ellátásról relatív rövid várakozási idővel. A műtétet nem igénylő esetekben a gyógszeres kezelés beállítása történik. 
 
A vénás rendszer betegségei között első helyen kell említeni a hazai lakosság több, mint 20%-át érintő visszértágulatok megjelenését, amelyek hosszas fennállás és növekedésük esetén súlyos egészségkárosodáshoz vezethetnek: trombózis—tüdőembólia, lábszárfekély, un. krónikus vénás elégtelenség. A visszértágulatok kezelése lehet konzervatív, de a kiterjedtebb esetekben a műtéti kezelés javasolt. A visszérműtétek minden típusát elvégezzük.

Mit tudunk tenni az érbetegekért a Dimenzió Egészségközpont érrendelésén?
  • Verőérbetegségek szűrése, kezelése, különös tekintettel az eredményességre.
  • Doppler vizsgálat: a perifériás verőerek felett, un.  boka- kar index-számítás, az alsó végtagok vénáinál a  krónikus vénás elégtelenség, és perforáns vénás elégtelenség megállapítása, műtéti javaslat, az ehhez szükségszerű képalkotó vizsgálatok megszervezése
  • Obliteratív érbetegségek kezelési lehetőségei, gyógyszeres és műtéti kezelés típusainak és lehetőségeinek ismertetése
  • Érsebészeti tanácsadás
  • Pókháló vénák injekciós kezelése (scleroterápia)
  • Kontroll vizsgálatok elvégzése
Vizsgálat neve
Ára (Ft)-20%
kedvezmény

MKB-Pannónia
egészségpénztár tagnak
(Ár / Ft)

Részletek
-10%
kedvezmény

Egyéb egészségpénztár tagnak
(Ár / Ft)

Részletek
Szakorvosi szakvizsgálat 19 50015 600 17 550
Kontroll vizsgálat (3 hónapon belül) 13 00010 400 11 700
Kézi doppler érvizsgálat 6 5005 200 5 850
Scleroterápia - Visszerek injekciós kezelése 20 80016 640 18 720
Receptírás (1-3 db) 2 6002 080 2 340
Receptírás (4 db-tól) 3 9003 120 3 510

Szakorvosaink

Rendelési idő:
Kéthetente csütörtök: 15:00-18:00, Kéthetente péntek: 09:00-12:00